Zlaté nemusí být všechno: Proč se zaměřit na stříbrné šperky

Pokud jde o šperky, stříbro je jednou z nejoblíbenějších možností, když vybíráme materiál. Stříbrné šperky jsou často vybírány pro svou eleganci a nadčasovost. Ať už hledáte doplněk pro zvláštní příležitost, nebo jen drobnost, která dodá vašemu každodennímu šatníku jiskru, stříbrné šperky jsou moudrou volbou.

Zde je 10 věcí, které byste měli vědět o stříbrných špercích:

 

Cenová dostupnost

Stříbrné šperky jsou cenově dostupnou volbou. Stříbro je mnohem levnější než zlato nebo platina, takže je skvělou volbou pro ty, kteří mají omezený rozpočet.

 



Univerzální doplněk

Stříbrné šperky jsou univerzální. Ať už hledáte něco na každodenní nošení, nebo něco, čím byste oblékli outfit pro zvláštní příležitost, ve stříbře je k dispozici mnoho možností.

 

Stříbro je skvělou volbou pro kombinování

Stříbrné šperky lze kombinovat s jinými kovy. Stříbro je skvělou volbou pro kombinování s jinými kovy, jako je zlato a platina. Díky tomu lze snadno vytvářet jedinečné kombinace šperků.

 


Barva a textura

Stříbrné šperky mohou být pokovené nebo oxidované. Pokovování a oxidace jsou dva oblíbené způsoby, jak stříbrným šperkům dodat barvu a texturu. Pokovování je proces, při kterém se na povrch stříbra nanáší tenká vrstva kovu, zatímco oxidace je chemická reakce, která ztmavuje povrch stříbra.

 

proc-si-vybrat-stribrne-sperky_1



Refresh

Stříbrné šperky lze leštit, aby se obnovil jejich lesk. Stříbrné šperky mohou časem ztratit svůj lesk. Původní lesk mu však lze snadno navrátit vyleštěním měkkým hadříkem.

 



Uskladňování

Stříbrné šperky mohou zmatnět. Stříbro je náchylné k dehtování, což je změna barvy kovu způsobená působením vzduchu a světla. Abyste zabránili matování, je důležité stříbrné šperky v době, kdy je nepoužíváte, uchovávat na suchém a tmavém místě.
Stříbrné šperky je třeba pravidelně čistit. Aby stříbrné šperky vypadaly co nejlépe, měly by se pravidelně čistit měkkým hadříkem a speciálním čisticím prostředkem na stříbro.

 

 

Pozor na chemikálie

Stříbrné šperky by neměly být vystaveny působení drsných chemických látek. Stříbrné šperky by neměly být vystaveny působení chemikálií, jako je chlór, bělidlo nebo čpavek, protože mohou způsobit změnu barvy, matování a korozi.

 


Trvanlivost

Výhodou stříbrných šperků je jejich trvanlivost. Stříbro je tvrdý kov a proto dokáže vydržet mnoho let. Pokud se o něj správně staráte, může být vaším společníkem na celý život.

 

Vzhledem k těmto výhodám není divu, že jsou stříbrné šperky stále oblíbené. Pokud ještě nemáte svůj kousek, je nejvyšší čas to změnit. Pořiďte si nějaký z naší kolekce a nechte se okouzlit krásou stříbra!

 

Objevte krásu stříbrných šperků, všechny najdete tady!

 

Mohlo by se vám hodit:

Máte dotaz? 

Zajímá vás více informací ke šperkům a nákupu na e-shopu? Napište nám na e-mail na info@bizuterie-top.cz vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali skvěle padnoucí šperky k vašemu outfitu.