Čištění bižuterie

Všechno jednou vyprchá a některé věci vlivem času zeškaredí. Proto, abychom si naše přepychové šperky a bižuterii udrželi krásnou, musíme o ni pečovat.

 

Šperky dodají eleganci a krásu každé ženě

Není nad krásný šperk, kterým se můžeme pyšnit na svém krku, na ruce, prstu nebo kolem zápěstí či v uších. V dnešní době však drahé a klasické šperky nahrazuje spíše bižuterie, která je daleko levnější a praktičtější v mnoha ohledech. Ženy se totiž velice rády pyšní něčím výjimečným a okouzlujícím, takže potřebují mít neustále něco nového na sobě. Proto už nejsou v módě prsteny, které máte dvacet let, nebo náušnice po babičce, i když i tyto druhy patří jistě mezi skvosty, které ve své šperkovnici také máte někde tajně schované, třeba jen na památku.

Moderní žena chce mít spoustu věcí a různých doplňků, aby vše mohla kombinovat a ladit se svým oblečením s taškou, kabelkou či s botami. Kvůli tomu potřebujeme:

  • různé barvy
  • odlišné styly
  • a musíme si mít zkrátka z čeho vybírat, proto si toho také kupujeme tolik

Bižuterie je k těmto účelům nejvhodnější. Je velice levná ale přitom krásná a poměrně dlouho vydrží. Navíc pokud trochu sejde z barvy, můžete ji vyčistit a máte opět šperk jako nový!

 

cisteni-bizuterie

 

Čištění bižuterie

Každá krásná a blyštivá věcička potřebuje naši péči, pokud tomu tak není, musíme se smířit s ním, že nebude po nějaké době vypadat tak, jako když jsme si ji zrovna přinesli z obchodu.

Jak se starat o šperky?

Mnoho lidí vám poradí, že na stříbro je nejlepší zubní pasta a kartáček, kterým krásně vybělíte zašlé stříbro. Naopak péče o bižuterii chce trochu něco jiného. Na tu je totiž nejlepší tma. Šperky potřebují naši péči, ať jsou drahé nebo levné. To platí u všech typů. Jednoznačné rady, jak uchovávat naše blýskavé předměty dlouhodobě bez poskvrnky, se shodují v tom, že je máme udržovat v suchu a ve tmě. Tak zní základní pravidlo, které by si každá žena měla zapamatovat a osvojit. Nejlepší je mít každý kousek zvlášť zabalený v hedvábném ubrousku a vložený v krabičce.

Čištění bižuterie

není žádná věda a všude najdete plno zajímavostí, jak dosáhnout dokonalého výsledku. Existují speciální roztoky, které vám pomohou ulehčit vaši práci. Ovšem například takové zlato bychom si neměli nechávat na sobě, když si lakujeme vlasy. Nemělo by přijít do styku ani s parfémy, protože potom velice rychle korodují. Pokud šperky nebudete ani zbytečně ničit a budete se o ně alespoň trochu starat, pak vám vydrží dlouho dobu a budou pořád luxusní a naprosto úchvatné.