Svatební sezóna v plném proudu. Jaké doplňky zvolit, abyste byla dokonalá?

Chystáte se na svatbu, ať už vlastní, nebo jako svatebčan? V tom případě jistě řešíte, co si vezmete na sebe. Vyjma šatů je třeba se zaměřit i na doplňky, které jsou velmi důležité. Dokážou totiž dotáhnout každý outfit k dokonalosti. Svatební šperky by měly být jednoduché, elegantní a romantické. Ideální je kombinace bílé, růžové, fialové a stříbrné.

Šperky do vlasů, ve kterých se proměníte v něžnou vílu

Svatba je důležitá společenská událost. Při volbě šperků dbejte na to, aby dobře ladily k vašemu outfitu i stylu svatebního obřadu. Pokud se svatba koná venku například v zahradě nebo ještě lépe na pláži, rozhodně se nebojte různých květinových ozdob a volnějších šatů. Takzvaný boho styl je velmi oblíbený a působí romanticky. Navíc k horkým letním dnům se perfektně hodí. Vsaďte na něžné čelenky do vlasů s květinami nebo perličkami. Krásně vypadá věneček do vlasů, který se hodí zejména k družičkám.

Zvolte set, vyplatí se to

Co se týče náramku, náhrdelníku a náušnic, je vždy vhodné ladit tyto šperky do stejného nebo podobného stylu. Nejjednodušší je pořídit si rovnou sety. Ale pozor, náušnice nejsou vždy nutné. Pokud máte rozpuštěné vlasy a výraznou čelenku nebo hodně zdobené šaty, dejte přednost jednoduchým náušnicím nebo raději žádným. Na svatbě totiž platí jedno důležité pravidlo, žádná přeplácanost. Vše by mělo být hezky vyvážená. Na druhou stranu v tom netřeba hledat složitosti. Zkrátka vybírejte intuitivně.

Jak vybrat ty „NEJ“ šperky pro nevěstu?

Obecně platí, že čím ozdobenější a propracovanější šaty nevěsta má, tím jednodušší by měly doplňky být. A samozřejmě i naopak. Nevěsty mají v oblibě perlové šperky, které symbolizují něhu a čistotu. Velmi pěkně působí také motivy květin nebo třeba kapičky. Zkrátka něžné a romantické šperky. Přestože snubní prsten je obvykle zlatý nebo stříbrný, u šperků si vystačíte i z kvalitní a vkusnou bižuterií. Počítejte totiž s tím, tyto svatební šperky patrně příliš často nevyužijete.