Jak kombinovat šperky?

Dokonce i ten nejdokonalejší outfit se může pokazit doplňky, jmenovitě šperky. Ačkoli jejich hlavním úkolem je zdobit nás, dát nám šmrnc a zdůraznit eleganci, někdy to nemusí dopadnout dobře. Jak kombinovat šperky?

 

Kombinace kovů

V minulosti bylo pravidlem, že šperky, které nosíte, by měly být vyrobeny z jednoho kovu. Často stačilo, když měli alespoň stejnou barvu (bílé zlato a stříbro nebo zlato a pozlacené šperky). Teď už se toho pravidla nemusíte držet. Ale ujistěte se, že nemícháte kovy křížem krážem.

Měli byste mít na sobě maximálně dva kovy. Kombinace je povolena pouze v jednom typu šperků. Můžete kombinovat zlatý a stříbrný řetízek na krk, nebo zlatý a stříbrný náramek. Zbývající šperky by již měly být vyrobeny z jednoho kovu.

Není vhodné kombinovat zlatý prsten se stříbrnými náušnicemi.

 

Diamanty

Pokud máte šperky s diamantem, není dobré je kombinovat s diamantovými náhražkami, konkrétně se zirkony. Pokud jsou tyto dva kameny (diamant a zirkonium) vedle sebe, rozdíl mezi nimi bude viditelný. Určitě to bude lepší, pokud sáhnete po sadě šperků se zirkony nebo krystaly, které lesk diamantů plně vynahradí.

Nechte diamantové šperky vyniknout, nenoste k nim nápadné nebo velké náušnice. Sáhněte po jemných a nenápadných špercích, aby diamant vynikl.



Vrstvení šperků

Máte více přívěsků, náramků nebo náhrdelníků a nevíte, který z nich si nasadit? Klidně i všechny. Nejčastěji jsou náhrdelníky nebo náramky vrstveny. Je dobré, pokud jsou řetízky na krku různé délky. Nemusíte se obávat ani tloušťku náhrdelníků.

Můžete také vrstvit přívěsky, které jsou často umístěny na náramcích.

 

Šperky, které ladí

Nejlepší způsob, jak spojit všechny šperky dohromady, je investovat do elegantních sad šperků. To vám dává sadu šperků, které do sebe dokonale zapadají. Sady šperků se často skládají z náušnic, náhrdelníku a náramku. Nemusíte se tolik bát, že se vaše náušnice nebudou hodit k náhrdelníku nebo náramku.