Kolik pánských šperků znáte?

I když se zdá, že svět šperků je jen pro dámy na své si tu přijdou i páni. Možná se to na první pohled nezdá, ale i muži si mají z čeho vybírat. A rozhodně to nezůstává jen u prstenu a hodinek. Kolik pánských šperků znáte?

 

Hodinky

Hodinky jsou považovány za praktický šperk. Nejen, že ukazují přesný čas ale mohou sloužit i jako perfektní doplněk k celkovému outfitu. Pánské hodinky jsou tlustší a masivnější než ty dámské. Mohou být sportovní, na běžné nošení ale i elegantní na zvláštní a výjimečné příležitosti (bály, plesy, ...)

 panske-hodinky-jake-druhy-sperku

Náramky

Totéž co pro hodinky platí i pro nárámky. Pánské náramky jsou masivnější a robustnější. Mohou být zhotoveny z různých materiálů. Mezi ty nejoblíbenější patří kožené náramky vhodné pro každodenní nošení, náramky s korálky nebo nerezové pánské náramky. Dobrou volbou jsou i náramky ze zlata nebo stříbra. V tomto případě je ale dobré sladit je s ostatními šperky.

 panske-naramky-jake-druhy-sperku

Spona na kravatu

Spona na kravatu je nejen šperk ale také praktický pomocník. Díky sponě se vám nestane, že si kravatu namočíte do polévky nebo vám bude plápolat ve větru. Spona by měla mít délku cca 2/3 ze šířky kravaty a měli byste ji umístit mezi 3 až 4 knoflík na košili.

 panske-spony-jake-druhy-sperku

Spona na bankovky

Není spona jako spona. Tak jak pro dámy tak i pro pány je více typů spon - konkrétně dvě. Sponu na kravatu jsme již zmínili. Tou druhou je spona na bankovky (zlatá, stříbrná), která dodá každému gentlemanovi ten správný šmrnc.

 

Manžetové knoflíčky

Manžetové knoflíčky jsou čistě pánským šperkem. I když se nosí jen při slavnostních příležitostech měli byste si na jejich výběru dát záležet. Zpod dobře padnoucího obleku by měly vyčnívat manžety košile a právě zde se vám manžetové knoflíčky sejdou.

panske-manzetove-kniflicky-jake-druhy-sperku

Prsteny

Pánské prsteny jsou tlustší než dámské. Mohou být ze zlata, stříbra nebo platiny a mohou obsahovat i drahokamy. Pánové většinou nosí jen obroučku a prsten s monogramem. Pokud se rozhodnete pro drahokamy určitě upřednostněte zemité odstíny kamenů. Barevné drahokamy v prstenech jsou vhodnější pro dámy.

panske-prsteny-jake-druhy-sperku