Šperky pro sportovce

Možná si kladete otázku jaké šperky jsou vhodné pro sportovce. Pravdou je, že pokud se rozhodnete koupit šperk pro sportovce můžete sáhnout po jakémkoliv šperku. Kožené náramky, přívěsky z nerez oceli či stříbrné prsteny jsou vhodné pro sportovce. Otázka ale je zda je vhodné se šperky sportovat.

 

Sport a šperky

Obecně platí pravidlo, že je lepší sportovat bez šperků. Je to dobré nejen pro vaši bezpečnost, ale i pro bezpečnost šperku. Při běhu nebo aerobiku se vám může řetízek kolem krku či dlouhé náušnice houpal a budou odvádět vaši pozornost od aktivity. Při zvedání činek vás prsten může tlačit na prstu a může být příčinou strnulosti a odkrvení prstu. Náramky či řetízky na nohu se zas mohou zachytit o sportovní náčiní a pokud si tak neublížíte vy určitě zničíte náramek.

Při sportu se potíte a pot je slaný. Pokud nosíte bižuterii nebo stříbrné šperky vliv potu spatříte jejich černění. Šperky ztratí svůj lesk. Horší je to v případě nekvalitní bižuterie, která může obsahovat škodlivé látky. Ty se vlivem tepla a potu mohou dostat snadněji do vašeho organismu.

 

Jaké šperky jsou vhodné pro sport?

Existují i ​​šperky, které můžete u některých typů sportu mít klidně na sobě. Malé náušnice, které se nehompáľajú vám při běhu či cyklistice nebudou překážet. Prsteny na rukou si můžete při těchto sportech také ponechat. Vyhněte se ale prstenem, které obsahují velké kameny či ostré hrany. Při utírání potu z čela byste se mohli poškrábat. Dalšími vhodnými šperky, pro tyto sporty jsou kožené náramky, které těsně obepínají zápěstí. Počítejte ale s tím, že pokud se pot dostane na kožený náramek může ho znehodnotit.

Plavání je sport při kterém se může zdát, že šperky, hlavně prsteny nevadí. Je to ale nejlepší způsob jak o prsteny přijít. Pokud je voda trochu chladnější prsty se zúží a prsteny už nedrží na místě tak pevně jako předtím. Pokud je nechcete ztratit je dobré je dát před plaváním dolů. Navíc chlorová voda nedělá dobře žádnému šperku, ať už je to bižuterie, šperk ze stříbra nebo zlata.