Svatební trendy pro rok 2020

Rozhodli jste se s partnerem vzít v roce 2020, ale stále nemáte úplně jasno, jak chcete, aby svatba vypadala nebo potřebujete doladit nezbytné detaily? Nasbírali jsme pro vás tipy, které letos frčí a jsou sto procentně trendy!


SVATEBNÍ MOTTO: JEDNODUCHOST A UDRŽITELNOST
Základním kamenem každého plánování je styl, v kterém se celý svatební den ponese. Pokud jste nad tématem události ještě nepřemýšleli, teď je rozhodně ta pravá chvíle.
Ve světě se čím dál častěji mluví o ekologii a udržitelnosti a stejně jako na tato témata reaguje světová politika a móda, ani svatební trendy nezůstávají pozadu. Z toho důvodu se mnohem víc klade důraz na přirozenost a romantický nádech.


KONCEPT UDRŽITELNÉ SVATBY
Jak jsme napsali výše, přirozenost je hlavní téma a spolu s tím i snaha o udržitelnost. Co to ale v rámci svatby znamená? Podívejte se na několik tipů! Nikdo samozřejmě netrvá na tom, abyste dodržovali všechna pravidla, ale třeba se vám některé nápady zalíbí natolik, že je do své svatby zakomponujete.


JAK VYPADÁ UDRŽITELNÁ SVATBA?
Svatební oznámení na recyklovaném papíře nebo dřevu
Doprava na místo svatby pomocí kola/chůze/MHD
Místo konání svatby a hostina na jednom místě
Dekorace z přírodním materiálů
Absence plastových talířků, příborů a kelímků
Jídlo z místních zdrojů a sezónních potravin
Výslužka balená ekologickým způsobem


SVATEBNÍ ŠATY
Volba střihu svatebních šatů není definitivně určená, hlavní prim by měla hrát ve všech ohledech jednoduchost s prvky romantické atmosféry. Nosit se mohou splývavé i vyzývavé šaty s velkým výstřihem na zádech, které budou nevěstě sedět a vyzdvihovat její ženské přednosti.
Na paměti by se měli mít přírodní materiály a v rámci udržitelné svatby si nevěsty i často šaty půjčují nebo dědí.


SVATEBNÍ KYTICE
Trendy pro letošní svatební sezónu vybízejí ke kyticím, které jsou tvořené z lokálně pěstovaných květin, velmi oblíbené jsou také luční květy nebo květiny pěstované na vlastní zahradě.
Milovnice tradičních květin určitě potěší i návrat růže, která může být součástí svatební kytice, květinových čelenek nebo zbytkové dekorace. Vrátíme-li se ale opět ke kytici, tak by se měl důraz klást i na zeleň, která symbolizuje právě spojení s přírodou.


SVATEBNÍ ŠPERKY A ÚČES
VLASY
Ani v oblasti úpravy vlasů vás jistě nepřekvapí, že trend roku 2020 je v přirozeně rozpuštěných vlasech, jemných vlnách nebo minimalistických účesech (culík, francouzský cop, rybí ohon atd.)
ŠPERKY
Žádná nevěsta se neobejde bez perfektně padnoucích třpytivých doplňků! Letošní rok mohou nevěsty zdobit jemné šperky s romantickým nádech, které na sebe zbytečně neupozorňují, ale dotvářejí atmosféru svatby. Velmi módní jsou šperky stylizované do podoby okvětních lístků nebo květů v pastelových barvách.